16 bezienswaardigheden om te bezichtigen in Noordwijk aan Zee - Tip Top Travel (2024)

Wil je een geweldige vakantie in eigen land? Dan moet je zeker naar Noordwijk aan Zee en de nabije omgeving gaan. Deze prachtige badplaats in Nederland heeft zoveel te bieden, van adembenemende stranden tot charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden. Wat Noordwijk aan Zee echt uniek maakt, is de perfecte combinatie van ontspanning en avontuur. Of je nu wilt zonnebaden op het strand, genieten van heerlijke visgerechten in een van de vele restaurants, of de pittoreske omgeving wilt verkennen, Noordwijk aan Zee heeft voor ieder wat wils. Maak je klaar om te ontspannen, te genieten en onvergetelijke herinneringen te creëren in dit prachtige deel van Nederland.

Inhoudsopgave

16 bezienswaardigheden in Noordwijk aan Zee

Ben je op zoek naar leuke bezienswaardigheden in Noordwijk aan Zee en de nabije omgeving? We gaan je kennis laten maken met een aantal prachtige plekken die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze mooie kustplaats in Nederland.

1. Space Expo

Bij Space Expo in Noordwijk kun je alles leren over ruimtevaart en de ontdekking van het heelal. Stap binnen in een levensechte capsule en ervaar hoe het is om een astronaut te zijn. Leer meer over de missies naar de maan en naar Mars en ontdek allerlei spannende feiten over het universum.

2. Vuurtoren Noordwijk

De Vuurtoren van Noordwijk is een iconisch monument dat dateert uit 1922 en nog steeds in gebruik is. Beklim de 40 meter hoge toren voor een adembenemend uitzicht over de Noordzee en de omgeving van Noordwijk. Ontdek de maritieme geschiedenis van deze stad en kom meer te weten over de rol van de vuurtoren bij het navigeren van schepen.

3. Nationaal Natuurhistorisch Museum

Het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Leiden, op slechts 15 kilometer afstand van Noordwijk, biedt een fascinerende collectie van planten, dieren en mineralen. Bewonder de indrukwekkende T. rex Trix, het meest complete Tyrannosaurus rex-skelet ter wereld, en leer meer over de biodiversiteit van Nederland. Een educatieve en leuke ervaring voor zowel jong als oud.

Nederland op je bucketlist? De VakantieDiscounter heeft het aanbod.

Bekijk vakanties naar Nederland

4. Keukenhof

Noordwijk ligt op slechts 10 kilometer afstand van de beroemde Keukenhof, een uitgestrekt bloemenpark dat wereldwijd bekendstaat om zijn prachtige tulpenvelden. Wandel door de kleurrijke bloemenzee en bewonder de vele variëteiten van tulpen, hyacinten, narcissen en andere bloemen. Een absolute must-see voor bloemenliefhebbers.

5. Museum Noordwijk

In Museum Noordwijk kun je de geschiedenis van Noordwijk en haar omgeving ontdekken. Kom meer te weten over de visserijtradities van de stad, de ontwikkeling van het toerisme en de belangrijke rol die de zee speelt in het dagelijks leven. Bewonder daarnaast de collectie van schilderijen, foto’s en historische voorwerpen die het verhaal van Noordwijk vertellen.

6. Space Expo

Bij Space Expo in Noordwijk kun je alles leren over ruimtevaart en de ontdekking van het heelal. Stap binnen in een levensechte capsule en ervaar hoe het is om een astronaut te zijn. Leer meer over de missies naar de maan en naar Mars en ontdek allerlei spannende feiten over het universum.

7. Duinrell

Duinrell is een attractiepark en vakantiepark op slechts 10 kilometer afstand van Noordwijk. Geniet van spannende attracties, zoals de achtbaan Falcon en de wildwaterbaan Splash, en breng een bezoek aan het overdekte zwemparadijs. Duinrell biedt plezier voor het hele gezin en is de ideale bestemming voor een dagje uit.

8. Panorama Mesdag

Op ongeveer 17 kilometer afstand van Noordwijk vind je Panorama Mesdag, een uniek cilindervormig schilderij dat een 360-graden uitzicht biedt op het Scheveningse landschap uit de 19e eeuw. Begeef je in het schilderij en waan jezelf in een andere tijd. Ontdek de details van dit meesterwerk en verwonder je over de realistische weergave van het zeegezicht.

9. Zeeaquarium Bergen aan Zee

Op 20 kilometer afstand van Noordwijk bevindt zich het Zeeaquarium Bergen aan Zee. Hier kun je een reis maken langs de onderwaterwereld van de Noordzee en kennismaken met diverse zeeorganismen, zoals haaien, roggen en zeesterren. Ervaar de magie van de oceaan en leer meer over het belang van het behoud van deze unieke ecosystemen.

10. De Bollenstreek

Noordwijk ligt midden in de prachtige Bollenstreek, bekend om haar uitgestrekte bloemenvelden. Tijdens het bloeiseizoen (maart-mei) kun je de kleurrijke velden bewonderen en genieten van de heerlijke geur van bloemen. Maak een fiets- of wandeltocht door dit schilderachtige landschap en laat je betoveren door de schoonheid van de bloemenpracht.

11. Museum Boerhaave

In Museum Boerhaave in Leiden kun je je onderdompelen in de wereld van wetenschap en technologie. Ontdek de geschiedenis van de wetenschap aan de hand van interessante tentoonstellingen en interactieve displays. Bewonder beroemde uitvindingen en experimenteer zelf met verschillende wetenschappelijke principes. Een inspirerende ervaring voor jong en oud.

12. Atlantic Wall Museum

Het Atlantic Wall Museum in Noordwijk brengt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog tot leven. Verken de bunkers en loopgraven langs de Nederlandse kust en leer meer over de rol van de Atlantikwall in de verdediging van Europa. Ontdek de verhalen van soldaten en burgers en krijg inzicht in de oorlogsgeschiedenis van deze regio.

13. Museum De Lakenhal

Op ongeveer 18 kilometer afstand van Noordwijk bevindt zich Museum De Lakenhal in Leiden. Dit museum is gewijd aan de rijke historie van de stad en haar invloed op de Nederlandse kunst en cultuur. Bewonder de collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen en leer meer over beroemde Leidse kunstenaars, zoals Rembrandt van Rijn.

14. Avifauna

Avifauna, gelegen op 19 kilometer afstand van Noordwijk, is een vogelpark en een speeltuin in één. Ontdek de kleurrijke wereld van vogels en maak kennis met verschillende vogelsoorten van over de hele wereld. Geniet daarnaast van diverse attracties, zoals een boottocht, een speeltuin en een zeeleeuwenshow. Een leuk dagje uit voor het hele gezin.

15. Paleis Huis ten Bosch

Paleis Huis ten Bosch, op ongeveer 18 kilometer afstand van Noordwijk, is de officiële residentie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Hoewel het paleis normaal gesloten is voor publiek, kun je toch genieten van de prachtige paleistuinen en het statige gebouw bewonderen vanaf de buitenkant. Een koninklijk uitstapje in de buurt van Noordwijk.

16. De Oude Jeroenskerk

De Oude Jeroenskerk in Noordwijk is een historisch monument dat teruggaat tot de 14e eeuw. Bewonder de gotische architectuur en het prachtige interieur van deze kerk. Neem deel aan een rondleiding om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van dit bijzondere gebouw. Daarnaast worden er regelmatig concerten en exposities georganiseerd in de kerk.

Wat Noordwijk aan Zee bijzonder maakt

Noordwijk aan Zee en de nabije omgeving in Nederland ademen een bijzondere sfeer uit die je direct verwelkomt. De geschiedenis van deze plaats is rijk en divers, waardoor het een uniek karakter heeft. Het heeft eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld als vissersdorp en handelscentrum aan de kust van de Noordzee.

Het is fascinerend om door de straten van Noordwijk aan Zee te wandelen en de oude gebouwen te bewonderen, die getuigen van een rijk verleden. De architectuur is divers en varieert van historische huizen tot karakteristieke strandpaviljoens. De sfeer in deze plaats is ontspannen en gastvrij, waardoor je je direct thuis voelt.

De omgeving van Noordwijk aan Zee is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het strand, dat zich uitstrekt langs de kustlijn, is een ideale plek om te genieten van de zon en de verfrissende zeebries. Daarnaast is de duinenlandschap eromheen een prachtig gebied om te verkennen. De natuurlijke schoonheid en diversiteit van flora en fauna maken elke wandeling een unieke ervaring.

Daarnaast biedt Noordwijk aan Zee tal van activiteiten voor zowel jong als oud. Of je nu geïnteresseerd bent in watersporten zoals surfen of zeilen, of liever ontspant in een van de vele gezellige strandtenten, er is voor ieder wat wils. Bovendien kennen de nabijgelegen dorpen en steden een bruisend cultureel leven met verschillende festivals, evenementen en musea.

Kortom, Noordwijk aan Zee en de nabije omgeving hebben een speciale sfeer en een rijke geschiedenis die voelbaar blijft. De diversiteit aan bezienswaardigheden en activiteiten maken het een ideale bestemming om te ontdekken en te genieten van al het moois dat deze kustplaats te bieden heeft.

16 bezienswaardigheden om te bezichtigen in Noordwijk aan Zee - Tip Top Travel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6456

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.